[Na dotaz] Richard Havlík: Spoluzakladatel eD system, inovátor a investor

73

Protože rádi zkoušíme nové formáty, přinášíme první epizodu s online hostem v podcastu Na dotaz. Pozvání přijal Richard Havlík, spoluzakladatel eD system, inovátor a investor. Poodhalili jsme, jaké byly historické počátky eD system, jak probíhalo získávání prvních distribučních kontraktů a spoustu dalšího.

Richard začínal jako jeden z prvních eD manažerů, a tím se tak podílel na samotném založení firmy. V rozhovoru se dozvíte, jaké byly jeho začátky v eD group i to, jak probíhala tvorba historicky prvního e-shopu. Samozřejmě jsme nezůstali jen u historie. Probrali jsme i zpracování elektroodpadů, které Richard řeší z pozice šéfa dozorčí rady společnosti REMA.

Mimo bohatou pracovní historii se Richard podělil o zajímavé nástroje, tipy a zdroje, se kterými denně pracuje. To vše a mnohem více uslyšíte v nové epizodě podcastu Na dotaz.

V podcastu zaznělo:

  • Jak posílat newsletter faxem?
  • Proč je dobré umět německy, ale nikomu o tom neříct?
  • AI v medicíně?
  • Ukázka nástroje Notion.
  • Spousta tipů na zajímavé podcasty a knihy.
  • Proč je severní pól levnější než jižní?

Kdo je Richard Havlík?

Ríša je kluk z Podkrkonoší, který rád lyžuje a jezdí na kole. Což u toho Podkrkonoší sebou neslo, že jo. 🙂 Taky už mám 45 let papíry na to, že můžu cvičit děti na lyže, ne jenom děti, ale myslím, že za život jsem hodně stovek lidí naučil lyžovat. Pak jsem říkal to kolo, dříve jsem jezdil i 15 závodů za sezónu, teď už méně.

Jaká je vlastně dneska tvoje role ve strukturách eD?

No, to je dobrá otázka…Zamýšlím se spolu s Hynkem nad tím, co jsou příležitosti do budoucna, co musíme splňovat i z legislativní stránky, protože nás čeká v následujících letech spousta nového papírování na téma Environment social governance. Jsme jako eD skupina dneska vyhodnoceni jako velká společnost. Z toho od příštího roku budou plynout mnohé legislativní povinnosti, takže já říkám, že takové GDPR bylo jen takové zahřívací kolo v porovnání s tím, co nás v papírování díky Bruselu čeká od příštího roku.

Jaké AI nástroje používáš?

Různé pomůcky pro práci s dokumenty. Třeba HARPA, to je udělátko do AI, takový asistentík, který je zase jakési rozšíření Chromu. A to ti umí z videa udělat Summary a udělá ti to dokonce Timestampy. Takže když máš hodinové video tak ti udělá timestampy, relativně se chytá a řekneš si jak obsáhlý nebo naopak zkrácený obsah chceš, aby ti vygeneroval. Buď anglicky, nebo to umí i česky.

Všechny podcasty najdete také na edecko.cz/podcasty. Podcast Na Dotaz vzniká v rámci technologické skupiny eD group.