Očima produkťáka: Nastupuje Windows 11 v čele s Copilotem

22

Životní cyklus „desítek“ skončí v říjnu 2025. Upgrade na modernější systém je tak nevyhnutelný a je třeba s ním počítat i při nákupu nového hardwaru. S novým operačním systémem Windows 11 se uživatelé mimo jiné dočkají podpory umělé inteligence v podobě Copilota. A že je o co stát.

Konec podpory Windows 10 je plánován na 14. října 2025. Po tomto datu již nebudou k dispozici aktualizace a skončí dostupnost technické podpory, což představuje bezpečnostní riziko pro firmy i samotné uživatele.

Microsoft má samozřejmě náhradu, a to pořádně vymazlenou. Operační systém (OS) Windows 11, který spojuje nejmodernější uživatelské prostředí s umělou inteligencí. Se změnou přichází výhody nejen pro uživatele, ale i prodejce. Fakt, že jen okolo osmnácti procent počítačů v komerčních organizacích používá Windows 11 Pro, otevírá nové obchodní příležitosti. Navíc se zdlouhavým procesem výměny hardwaru, který u některých firem může trvat až půl roku, není na co čekat.

Věděli jste, že až 58 % firemních zařízení s Windows 10 neumožňuje přechod na nový OS Windows 11? Pomozte zákazníkům upgradovat hardware – pro větší bezpečnost a maximální využití AI funkcí.

S umělou inteligencí po boku

Součástí Windows 11 je nástroj Microsoft Copilot, který zajišťuje technologický posun samotného zařízení. Integruje umělou inteligenci přímo do prostředí operačního systému, nástroje Microsoft 365 i webového prohlížeče Edge a Bing.

V OS funguje jako chatovací okénko, které plní vaše požadavky – například odstraní pozadí obrázku, spustí oblíbený playlist nebo zodpoví méně či více složité dotazy. V prohlížeči zase poskytne personalizované odpovědi a relevantní výsledky na základě zájmů i historie.

„Největší přínos nabídne Windows 11 firemním uživatelům“

Největší přínos však Windows 11 nabídne firemním uživatelům, a to v aplikacích Microsoft 365. Ty samozřejmě přinášejí moderní uživatelské prostředí, Copilot ale umí navíc analyzovat obsah a navrhovat řešení. U dokumentů a e-mailů shrnuje vše důležité a generuje návrhy, v PowerPointu pomůže s tvorbou prezentací, v Excelu zpracuje sofistikovanou analýzu a vizualizaci dat. S podporou Copilota tak jednoduše změníte svůj každodenní rytmus a zrychlíte vaše pracovní úkoly.

Nová éra hardwaru

S příchodem Microsoft Copilot se do popředí dostává i nová generace zařízení. Velcí výrobci jako například HP a Lenovo představili notebooky navržené pro to, aby maximálně využívaly možnosti nového operačního systému. Jsou vybaveny speciálními AI procesory, které zajišťují rychlejší a plynulejší chod aplikací poháněných umělou inteligencí i delší výdrž baterie.

Pokud chcete zůstat v bezpečí a zároveň zvýšit svou produktivitu, je čas přemýšlet o upgradu na Windows 11 Pro. Navíc s Microsoft Copilot a integrovaným AI procesorem budete nejen pracovat bezpečně, ale také naplno využijete sílu umělé inteligence.

5 top důvodů pro přechod na Windows 11 podle Oldřicha Kožusznika
► Integrovaná umělá inteligence.
► Podpora nových technologií.
► Nové funkce pro efektivní multitasking.
► Modernější uživatelské prostředí.
► Pravidelné bezpečnostní aktualizace.


Více informací k produktům Windows poskytne produktový manažer eD:
Oldřich Kožusznik: +420 724 222 011 | okozusznik@edsystem.cz